Çfarë është Artriti Reumatoid?

‍⚕️Artriti Reumatoid është një sëmundje inflamatore kronike destruktive dhe autoimune me manifestime artikulare por edhe extrartikulare ku përfshihen: zemra, mushkëritë, sytë, veshkat.

Kjo sëmundje prek kryesisht femrat (me shpesh se meshkujt) dhe manifestimet kryesore janë:
Dhimbje e artikulacioneve të vogla të duarve, këmbëve, gjunjve kryesisht në mengjes dhe në qetësi. Dhimbjet permiresohen me fillimin e aktivitetit.
Enjtje e kyceve
Vështirësi në lëvizje , vështirësi në realizimin e aktiviteteve të përditshme
Skuqje dhe nxehtësi lokale në kyce
Ngurtësim mëngjesor
Dobësi trupore
Temperaturë subfebrile
Renie në peshë

‍⚕️Dr. Valerio Pittoni, mjek reumatolog i diplomuar në Mjekësi dhe Kirurgji në Universitetin e Romës “La Sapienza”, i specializuar në Alergologji dhe Imunologji Klinike dhe Patologji Klinike, ka trajtuar pacientë me raste te (LES, artriti reumatoid, sindroma e Sjogrenit, skleroderma, etj.) dhe sindromave autoimune trombofilike.

✅Dr. Valerio Pittoni përsosi aftësitë e tij reumatologjike në University College London (UCL) për dy vjet duke punuar edhe në departamentin e reumatologjisë.

✅Dr. Pittoni gjithashtu mori trajnime në fushën e terapive eksperimentale në trajtimin e sëmundjeve autoimune.

Dr. Pittoni trajton në Spitalin Salus sëmundjet e mëposhtme:
➡️Reumatizma inflamatore, të tilla si reumatizma akute dhe artriti reumatoid
➡️Dermato-polimioziti
➡️Konnectitis, të tilla si lupus erythematosus sistemik, sindromi Sjögren, polymyositis, dermatomyositis, scleroderma dhe vasculitis
➡️Artriti i shkaktuar nga agjentët infektive, si sëmundja Lyme
➡️ Sklerodermia sistemike
➡️ Osteoartriti
➡️Reumatizma ekstrartikulare, të tilla si bursitis dhe periarthritis
➡️Sëmundjet e kockave, si osteoporoza ➡️Spondiloartropatitë
➡️Sëmundja e Raynaudit etj.

☎️Kontakto departamentin e Reumatologjisë: +355 68 20 53 180 

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm