Çfarë është Aneurizma e aortës abdominale ?

Aneurizma e aortës abdominale është një zonë e zmadhuar në pjesën fundore të aortës, arteria më e madhe që furnizon trupin me gjak. Aorta, gjerësia e së cilës është sa ajo e një zorre vaditje, nis nga zemra dhe kalon në qendër të kraharorit deri në abdomen.
Meqenëse aorta është furnizuesi kryesor i gjakut në trup, një aneurizëm e rupturuar e aortës abdominale mund të shkaktojë hemorragji jetë-kërcënuese.

🔹️Gjatë zmadhimit të aneurizmës së aortës abdominale disa njerëz mund të vënë re:
• Ndjesi pulsimi pranë kërthizës.
• Dhimbje të thellë, të vazhdueshme në bark ose në anë të barkut.
• Dhimbje të shpinës.
• Faktorët e riskut.

🔹️Faktorët e riskut për zhvillimin e aneurizmës së aortës abdominale përfshijnë:
• Moshën
• Konsumimin e duhanit
• Aterosklerozën
• Historinë familjare

‍👨‍⚕️Dr. Gastone Bergamaschi mjek ekspert në kirurgjinë vaskulare është i gatshëm t’ju ofrojë kujdesin më të avancuar shëndetësor.
Me ekspertizën e tij në menaxhimin e problematikave vaskulare, ju jeni në duar të sigurta.

👉🏼Mos hezitoni të zgjidhni cilësinë dhe kujdesin e shkëlqyer për shëndetin tuaj, telefononi tani në numrat:
📲+355 682053180 / +355 42390500

📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al