Reumatologji

Reumatologjia, në Spitalin Salus

Reumatologjia është dega e mjekësisë që merret me sëmundjet reumatizmale, sëmundjet e karakterizuara nga inflamacioni i nyjeve, muskujve dhe kockave. Cilat janë patologjitë e trajtuara nga reumatologu?Reumatizma inflamatore, të tilla si reumatizma akute dhe artriti reumatoidDermato-polimiozitiKonnectitis, të tilla si lupus erythematosus sistemik, sindromi Sjögren, polymyositis, dermatomyositis, scleroderma dhe vasculitis Artriti i shkaktuar nga agjentët infektive, si sëmundja …

Reumatologjia, në Spitalin Salus Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Lupus, një sëmundje autoimune

🏥Lupus është një sëmundje autoimune që shfaqet kur sistemi imunitar i trupit sulmon indet dhe organet. Inflamacioni i shkaktuar nga lupus mund të ndikojë në shumë në organizëm – përfshirë nyjet, lëkurën, veshkat, qelizat e gjakut, trurin, zemrën dhe mushkëritë. 👨‍⚕️Lupus mund të jetë i vështirë për t’u diagnostikuar sepse shenjat dhe simptomat e tij …

Lupus, një sëmundje autoimune Read More »

Çfarë është Artriti Reumatoid?

🔺👨‍⚕️Artriti Reumatoid është një sëmundje inflamatore kronike destruktive dhe autoimune me manifestime artikulare por edhe extrartikulare ku përfshihen: zemra, mushkëritë, sytë, veshkat. Kjo sëmundje prek kryesisht femrat (me shpesh se meshkujt) dhe manifestimet kryesore janë:👉Dhimbje e artikulacioneve të vogla të duarve, këmbëve, gjunjve kryesisht në mengjes dhe në qetësi. Dhimbjet permiresohen me fillimin e aktivitetit.👉Enjtje e …

Çfarë është Artriti Reumatoid? Read More »

Reumatizma

➕Reumatizma shoqërohet me dhimbje të forta dhe ënjtje të kyçeve. Kjo sëmundje në vendin tonë është shumë e përhapur, kjo për shkak të klimës dhe kushteve të punës dhe banimit. Sëmundjet reumatizmale shpesh zbulohen vonë, kjo edhe për arsye të mosnjohjes së shenjave që shoqërojnë të tilla sëmundje. 👉Reumatizma, Artroza, artriti reumatik, si dhe osteoporoza …

Reumatizma Read More »

Artritet Degjenerative

Osteoartriti eshte nje nga format me te njohura te artritit. Ne kete patologji preket kartilago (kerci), shtresa qe sherben si amortizues midis dy kockave. Ai humbet trashesine normale, dhe kjo ben qe presioni I ushtruar tek siperfaqja artikulare e kockes te jete me I madh, duke cuar ne dhimbje, enjtje, kufizim te levizjeve. ▶️Ndër faktoret …

Artritet Degjenerative Read More »

Çfarë është “Artriti”?

Çfarë është “Artriti”? ▶️Në fakt termi “Artrit” nuk përshkruan një sëmundje të vetme, por është një mënyrë joformale per t’ju referuar dhimbjes së kyçeve apo sëmundjeve që prekin artikulacionet. ▶️Ekzistojnë më shumë se 100 lloj patologji që shkaktojne problem me artikulacionet. Simptomat më të shpeshta janë: enjtja, dhimbja, ngurtësimi dhe reduktimi i amplitudës së lëvizjes. …

Çfarë është “Artriti”? Read More »