Radiologjia

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Kistet e gjirit

👉👩‍⚕️Kistet e gjirit janë qese të mbushura me likide brenda gjirit, të cilat zakonisht nuk janë kancerogjene (janë beninje), po duhen monitoruar vazhdimisht me mjekun. Shpesh përshkruhen si formacione të rrumbullakëta ose ovale me skaje të dallueshme dhe mund t’ju shkaktojnë ndjenjën e acarimit dhe dhimbjes së gjirit, duke u theksuar më shumë në periudhën …

Kistet e gjirit Read More »

Skaneri i kokës

👩‍⚕️🔵Skaneri i kokës është një nga metodat më të mira për diagnostikimin dhe kapjen në kohë të sëmundjeve të kokës, por jo vetëm, duke dhënë imazhe të detajuara që diferencojnë të gjitha strukturat indore. 🔵Departamenti i Radiologjisë disponon gjeneratën më të fundit të pajisjeve imazherike që i nënshtrohen periodikisht kontrolleve parandaluese nga kompanitë furnizuese dhe …

Skaneri i kokës Read More »

Radiologjia Dixhitale

🔎Avantazhet kryesore te Radiologjise Digitale konsistojne ne kualitetin e imazheve te perfituara permes nje teknologjie te avancuar. ✅Ne vecanti, imazhet mund te zmadhohen per te vene ne evidence cdo detaj sado i vogel qofte, duke lejuar keshtu nje diagnoze precize. ➡️Imazhet vizualizohen ne monitorin e nje komputeri qe lejon optimizimin e punes se mjektut, ne …

Radiologjia Dixhitale Read More »

Mastektomia në Spitalin Salus

🚺🏩Mastektomia është një ndërhyrje kirurgjikale e rekomanduar rastet e Kancerit të gjirit si një nga metodat më efiçiente që parandalon përsëritjen e Kancerit dhe ndihmon në përcaktimin e mënyrës së trajtimit për ndjekjen e mëtejshme të pacientit. 👉Realizimi i Mastektomisë në Kancerin e Gjirit sjell këto përfitime:1- Heqjen e masës tumorale deri në kufij të …

Mastektomia në Spitalin Salus Read More »

Cfarë është Sinusiti?

👨‍⚕️Sinusiti është termi mjekësor për inflamacion (acarim dhe ënjtje) të sinuseve. Zakonisht shkaktohet nga një infeksion dhe shoqërohet me dhimbje koke, djegie grykësh dhe vështirësi në frymëmarrje.➡️Shpesh paraqiten në Salus paciente të cilët dëshirojnë të bëjnë një grafi për të parë nëse janë te prekur nga sinusiti! Mos harroni se egzaminimi më i qartë është …

Cfarë është Sinusiti? Read More »

Biopsia e gjirit

👩‍⚕️Biopsia e gjirit me age të hollë është një teknikë e marrjes së mostrave të indeve të gjirit që përdoret kur ekziston një dyshim diagnostik që lidhet me ndryshimet strukturore të theksuara nga testet e mëparshme diagnostikuese. ➡️Biopsia e gjirit lejon që mostrat e indeve të merren me një gjilpërë të injektuar përmes lëkurës, t’i …

Biopsia e gjirit Read More »