Psikiatri

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Anoreksia, një çrregullim serioz psikiatrik.

🔺➡️Anoreksia është një çrregullim serioz psikiatrik që lidhet me çrregullimet e të ngrënit. Karakterizohet nga frika dhe paniku për të shtuar peshë.Anoreksi do te thote “mungesë ose zvogëlim i theksuar i oreksit”.🔺➡️Njerëzit me anoreksi nervore pothuajse kurrë nuk ankohen për një humbje të oreksit. Përkundrazi, stimulimi i urisë duket se shumëfishohet me zvogëlimin e konsumit …

Anoreksia, një çrregullim serioz psikiatrik. Read More »

Çrregullimet e humorit

😟😄Çrregullimet e humorit (të quajtura gjithashtu crregullimet afektive) përfshijnë spektrin e emocioneve që variojne nga depresioni i thellë në ngazëllimin e shfrenuar dhe në mani. 🔺Humori i ngazëllyer ose i deprimuar dominon tablonë klinike, por padyshim qe humori nuk është i vetmi problem për pacientët me çrregullime të humorit. 🔺Simptomat fizike, sjellja vetëdstruktive, humbja e …

Çrregullimet e humorit Read More »

Dermatillomania

👉Dermatillomania është një sëmundje që karakterizohet nga irritime të përsëritura në lëkurë. Është më e shpeshtë tek individët hiperaktivë, që vuajnë nga depresioni, sëmundja e Parkinsonit, stresi dhe ankthi, Alzheimeri dhe Demenca. ✅Është mirë të konsultoheni me një mjek nëse kruarja nuk mund të menaxhohet. Shpesh, dermatillomania mund të trajtohet me medikamente. Dermatillomania është një …

Dermatillomania Read More »

Çrregullimet e ankthit

Ankthi përkufizohet si një ndjesi emocionale e pakëndshme që karakterizohet nga një sens i përgjithshëm i rrezikut, tmerrit dhe një përgjigje fiziologjike të lartë. Çrregullimi i ankthit është një diagnozë shume më komplekse sesa koncepti i thjeshtë i ankthit dhe qe te quhet i tille duhet te plotesoje disa kritere diagnostike perkatese. Ankthi patologjik karakterizohet …

Çrregullimet e ankthit Read More »