Pediatri

Rekomandime Mjekësore për nënat

Rekomandime Mjekësore të veçanta – Disa këshilla për nënat:🔴Ethe/temperatura e Lartë➡️Temperatura është përgjigja apo reagimi natyral i trupit të fëmijës ndaj disa gjëndjeve, sëmundjeve si psh: infeksionet. ➡️Tek fëmijët temparatura e trupit normale luhatet nga 36®C deri në 37.2 ^C. ajo zakonisht është më e ulët pas mesnatës dhe më e lartë pasdite.➡️Quhet ethe/temperature e lartë …

Rekomandime Mjekësore për nënat Read More »

Fruthi

Fruthi eshte nje semundje infektive virale (morbili virus) qe mund te preke cdo individ qe nuk eshte vaksinuar. Klinikisht shfaq temeprature te larte 39.5-40 grade, kolle dhe skuqje te syve (hiperemi te konjuktivave), skuqje dhe purra ne mukozen e gojes, gjendje te pergjithshme jo te mire, e cila pasohet nga shfaqja e pucrrave ne lekure, …

Fruthi Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Bronkioliti tek fëmijët

CFARE ESHTE BRONKIOLITI TE FEMIJET? Bronkioliti eshte nje infeksion i mushkerive. Ndodh kur femija ka enjtje ne rruget e vogla te qarkullimit te ajrit nepermjet mushkerive.Keto enjtje e bllokojne qarkullimin e ajrit ne keto rruge te ngushta te frymemarrjes (bronkiola). Kjo enjtje bllokon kalueshmerine e ajrit ne keto rruge. Bronkioliti zakonisht ndodh gjate stines se …

Bronkioliti tek fëmijët Read More »

Vaksinimi në Spitalin Salus

📚Salus sjell për të gjithë prindërit e rinj ”Librin e Shëndetit të Fëmijës”. Ky libër është një shoqërues i çmuar në jetën e fëmijës tuaj dhe është vetjak për çdo fëmijë të moshës 0-18 Vjeç. 🏥Vaksinimi në Salus është i çertifikuar, i kontrolluar sipas të gjithë filtrave të sigurisë dhe në zbatim të Rregullores Ndërkombëtare …

Vaksinimi në Spitalin Salus Read More »