Otorinolaringologji

⁉️Nga ndryshon Rinoplastika nga Septoplastika?

Rinoplastika është një operacion që kryhet për të përmirësuar estetikisht formën e hundës. Septoplastika është një operacion që kryhet për të përmirësuar funksionalitetin e frymëmarrjes, duke rregulluar septumin. Kur septumi nuk është i rregullt, mund ta bëjë më të vështirë frymëmarrjen përmes hundës. Një rinoplastikë shpesh kombinohet me një septoplastikë. ⁉️A është rinoplastika një operacion …

⁉️Nga ndryshon Rinoplastika nga Septoplastika? Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

9 këshilla për përkujdesje pas operacionit të Rinoplastikës!

Rinoplastika konsiderohet një ndërhyrje që zakonisht nuk paraqet shumë komplikacione. Është e mundur që në zonën përreth syve të ketë ënjtje dhe mavijosje, që do të fillojnë të zhduken pas 2-3 ditëve. 1. Ndiqni një dietë të përshtatshme sipas këshillave të mjekut ORL2. Pushim absolut – Gjatë 24 orëve të para, pushimi duhet të jetë …

9 këshilla për përkujdesje pas operacionit të Rinoplastikës! Read More »

ORL në Salus

ℹ️➡️Disfonia dhe ndryshime të zërit🔷vështirësi në përtypje🔷mungesë apo tepricë e pështymës🔷vështirësi në frymëmarrje🔷dhimbje e veshit🔷gjendra të vogla pranë veshit apo qafës që mund t’ju shqetësojnë🔷dhimbje e fytit🔷gërrhitje gjatë natës etj, janë shqetësime që duhen konsultuar me mjekun Otorinolaringolog. 👉Nëse keni një nga këto simptoma, mos humbisni kohë por konsultohuni menjëherë me një mjek ORL. 👨‍⚕️Departamenti …

ORL në Salus Read More »

Në stinën e dimrit, nuk është i ftohti ai që na sëmur!

Nuk është gjithmonë i ftohti që na sëmur gjatë stinës së dimrit! Keni të ftohtë dhe këtë periudhë sëmureni shpesh nga gripi? Kjo nuk vjen për shkak të të ftohtit, por për shkak viruseve që qarkullojnë në ajër. Gjithmonë kjo periudhë përfshin pjesën më të madhe të popullsisë në listën e “telasheve sezonale”, që prekin …

Në stinën e dimrit, nuk është i ftohti ai që na sëmur! Read More »

Kur rekomandohet heqja e bajameve?

👨‍⚕️👉Tonsilektomia është ndërhyrja për të hequr tonsilet (bajamet) palatine, të cilat janë formuar nga ind normal limfatik dhe të lokalizuara në orofaring, një në të djathtë dhe tjetra në të majtë të qiellëzes se butë. Kjo ndërhyrje kryhet në rastet kur bajamet:👉 Janë subjekt i infeksioneve të përsëritura;👉 Kanë një volum të rritur dhe japin në çrregullime …

Kur rekomandohet heqja e bajameve? Read More »

Ndryshimet e zërit – Disfonia

Shprehja “disfonia e tensionit të muskujve” është një term i përdorur për një disekuilibër në koordinimin e muskujve dhe frymëmarrjes së nevojshme për krijimin e zërit. 🎶🔊Stresi dhe ankthi – Hulumtimet e fundit kanë treguar që nën periudha stresi, muskujt që kontrollojnë forminin e zërit tensionohen. Periudhat e tensionit të zgjatur mund të çojnë në …

Ndryshimet e zërit – Disfonia Read More »