Ortopedi

Çfarë është Bursitis?

Bursitis është një patologji që shkakton dhimbje dhe shkaktohet nga disa qeska të vogla të mbushura me lëngje (bursa) që prekin kockat, tendinat dhe muskujt pranë artikulacioneve.Bursitis është një inflamacion (infeksion) i një ose më shumë bursave që ndodhen në trupin e njeriut. Në organizmin tonë ndodhen rreth 150 bursa. Bursat janë qese të mbushura …

Çfarë është Bursitis? Read More »

Qendra e Rehabilitimit Fizioterapeutik Salus.

Fizioterapia pas një ndërhyrje kirurgjikale është thelbësore për rekuperimin e plotë të pacientit. Në spitalin Salus, shërbimi i fizioterapisë ofron një gamë të gjerë teknikash rehabilituese, duke qëndruar krah qendrave më të specializuara në Europë, për këtë shërbim.Duke filluar nga rehabilitimi post-operator, rehabilitimi për dëmtimet muskulo-tendinoze dhe fizioterapia ambulatoriale, ky departament përdor teknikat dhe aparaturat …

Qendra e Rehabilitimit Fizioterapeutik Salus. Read More »

Çfarë është TecarTerapia?

Tecar Terapia ofron efektivitet të lartë në përmirësimin e performancës së fizioterapisë. Tecar Teraia vepron në qarkullimin e gjakut dhe limfës; duke ndikuar në metabolizmin e indeve. Tecar Teraia përshpejton kapacitetin e rigjenerimit të trupit tuaj.-Aktivizon proceset natyrore anti-inflamatore dhe rigjeneruese.-Mund të përdoret pas traumës, sforcimit fizik, kirurgjisë.-Përdoret për të luftuar stresin, plakjen, çrregullimet e …

Çfarë është TecarTerapia? Read More »

Terapia Shockwave

Terapia Shockwave është një pajisje multidisiplinare e përdorur në ortopedi, fizioterapi, mjekësi sportive dhe urologji. Avantazhet kryesore janë lehtësimi i shpejtë i dhimbjes dhe rivendosja e lëvizshmërisë. Së bashku me të qenit një terapi jo-kirurgjikale pa nevojë për qetësues të dhimbjeve e bën atë një terapi ideale për të shpejtuar shërimin dhe për të kurimin …

Terapia Shockwave Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Oksigjen Ozono Terapia

📣📣Ozoni eshte nje gaz me formule O3 qe formohet nga shkarkimet elektrike ndaj oksigjenit.Eshte i formuar nga 3 molekula oksigjeni me ngarkese te plote oksidante.Efektet biologjike te ozonit:✅💧Efekt Antibakterial dhe Antiviral✅💧Aksion Antiinflamator dhe Antiedematoze duke ulursubstancat proinflamatore dhe duke stimuluar neoangeogenezen dhe prodhim te enzimave anti oksidant.✅💧Efekt Cikatricial✅💧Efekt imunodulues: duke ulur radikalet e lire ne …

Oksigjen Ozono Terapia Read More »

Bursitis

👨‍⚕️Bursitis është një patologji që shkakton dhimbje dhe shkaktohet nga disa qeska të vogla të mbushura me lëngje (bursa) që prekin kockat, tendinat dhe muskujt pranë artikulacioneve.▶️Bursitis është një inflamacion (infeksion) i një ose më shumë bursave që ndodhen në trupin e njeriut. Në organizmin tonë ndodhen rreth 150 bursa. Bursat janë qese të mbushura …

Bursitis Read More »

Ozonoterapia

📣📣Në Spitalin Salus do të fillojë aplikimi i terapisë së Ozonoterapisë nga Dr. Flamur Vellku dhe Dr. Nuri Qyra! ✅💧Ozonoterapia është provuar të jetë terapia më e sigurt që ka ekzistuar ndonjëherë në trajtimin e infeksioneve virale, antibakteriale dhe fungine. ✅💧Kjo terapi aplikohet me infiltrim intramuskular paravertebral, sotokutan epidural dhe auto-hemo transfuzion në rrugë venoze …

Ozonoterapia Read More »

Protezat ortopedike që kryen ne spitalin Salus.

🎉🎉Prof. Dr. Di placido ka kryer mbi 3000 ndërhyrje kirurgjikale protezike dhe mbi 2500 ndërhyrje kirurgjikale artroskopike ortopedike. 👨‍⚕️Prof. Dr. Vincenzo Di Placido është mjek ortoped italian i specializuar në ndërhyrje artroskopike të gjurit, shpatullës, në ndërhyrje protezike të gjurit dhe protezë coxo-femorale e ortopedi sportive. Ortopedia Italiane ne Spitalin Salus është në gjendje të …

Protezat ortopedike që kryen ne spitalin Salus. Read More »