Onkologji dhe Kemioterapi

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

30-50% të rasteve të kancerit janë të parandalueshme.

Parandalimi ofron strategjinë afatgjatë më efektive për kontrollin e kancerit. 🚬DuhaniNë të gjithë botën, përdorimi i duhanit është faktori i vetëm më i madh i rrezikut të shmangshëm për vdekshmërinë nga kanceri dhe vret afërsisht 6 milion njerëz çdo vit. Tymi i duhanit ka më shumë se 7000 kimikate, të paktën 250 dihet se janë …

30-50% të rasteve të kancerit janë të parandalueshme. Read More »

Si reagon organizmi ynë kur bëhet fjalë për kancerin?

Sistemi imunitar është një aparat kompleks që mbron organizmin dhe, në disa raste, ndihmon në luftimin e kancerit. Por e dini si funksionon sistemi imunitar? Kur bëhet fjalë për kancerin, është e ndërlikuar! Çdo sekondë brenda trupit tonë ndodh një betejë e formuar nga ushtri të qelizave të krijuara për të mbrojtur trupin nga sëmundjet …

Si reagon organizmi ynë kur bëhet fjalë për kancerin? Read More »

KANCERI I PANKREASIT (Adenokarcinoma pankreatike)

👉👨‍⚕️👨‍⚕️KANCERI I PANKREASIT (Adenokarcinoma pankreatike) ështe tumor malinj që vjen nga komponenti ekzokrin i gjëndrës së pankreasit. Në Itali paraqet shkakun e tretë të vdekjeve për kancerët tek meshkujt (pas tumorit te mushkrisë dhe të zorres). Mbijetesa mesatare ne format e avancuara është rreth 4-5 muaj dhe 5 vjet vetem në 3% te popullsisë. ❗️Cilat …

KANCERI I PANKREASIT (Adenokarcinoma pankreatike) Read More »

Kanceri i mushkërisë

👉Mushkëritë transferojnë oksigjenin që merret nga ajri për në gjak dhe të pastrojnë gjakun nga dioksidi i karbonit i prodhuar nga trupi. ➡️Kanceri i mushkërisë, i cili mund të zhvillohet në qelizat që formojnë bronket, bronkiolat dhe alveolat, mund të përbëjë një masë që pengon kalimin e ajrit, mund të shkaktojë gjakderdhje pulmonare ose bronkiale. …

Kanceri i mushkërisë Read More »