Okulist

Abrazion i Kornesë ( Gërvishtja e kornesë )

Gërvishtja e kornesë është një nga dëmtimet më të zakonshme të syrit. Një abrazion i kornesë prish shtresën mbrojtëse të jashtme të qelizave të kornesë (të quajtur epiteli i kornesë), duke krijuar një plagë të hapur që rrit rrezikun për një infeksion serioz në sy. Pra, është e rëndësishme të kontrolloheni menjëherë me një mjek …

Abrazion i Kornesë ( Gërvishtja e kornesë ) Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Hipermetropia

🤓👁👁Hipermetropia (largpamësia) është një problem i shikimit për të cilin pamja e objekteve të afërta është më e paqartë se ato të largëta. Drita që vjen nga objektet, si nga ato larg dhe nga afër, nuk përqendrohet në mënyrë korrekte në retinë, por në një plan të vendosur pas saj. Në hipermetropine e butë, për …

Hipermetropia Read More »

Tromboza e venave të syrit

👁🔺Tromboza e venave të syrit në gjuhën mjekësore quhet Inoclusioni i venes centrale të retinës, është një gjendje ku vena kryesore e cila drenon gjakun nga retina bllokohet. 🔺Simptomat e kësaj sëmundjeje fillojnë nga me e pakta si shtrembërim imazhi, deri në ulje të theksuar të shikimit/gati verbim.Një komplikacion shumë i rëndë është glaukoma neovasculare, …

Tromboza e venave të syrit Read More »

Kirurgjia për rimodelimin e qepallave, ose blefaroplastika

👁Kirurgjia për rimodelimin e qepallave, ose blefaroplastika, përdoret për të hequr plosjet e tepërta dhe lëkurën që varet në qepalla. Shumë faktorë, përfshirë trashëgiminë dhe dëmtimin nga dielli, mund të përshpejtojnë këto ndryshime. Por cilat jane avantazhet e rimodelimit të qepallave, si kryhen ato dhe sa zgjat operacioni? 👉Kirurgjia e qepallave mund të kontribuojë në …

Kirurgjia për rimodelimin e qepallave, ose blefaroplastika Read More »