Neurologji

5 problemet që shkakton mungesa e gjumit.

Një ditë e mirë varet nga gjumi i mirë.Kur flemë pak dhe keq, ndihemi të lodhur, të irrituar dhe pa energjine e duhur per te perballuar diten. Mungesa e gjumit shkakton:1. Vështirësi në memorizim dhe përqendrimKur nuk flini mjaftueshëm, vështirësitë në memorizim janë më të shpeshta. Gjatë gjumit, ne përpunojmë dhe konsolidojmë ngjarjet dhe kujtimet …

5 problemet që shkakton mungesa e gjumit. Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Migrena

👨‍⚕️Migrena është një gjendje neurologjike që karakterizohet shpesh nga dhimbje koke të forta, të padurueshme. Simptomat mund të përfshijnë të përziera, të vjella, vështirësi në të folur, mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash, dhe ndjeshmëri ndaj dritës dhe zërit. Migrena shpesh bëhet në familje dhe prek të gjitha moshat. ➡️Diagnoza e dhimbjes së kokës së migrenës …

Migrena Read More »

Ndihma e parë ndaj personave epileptikë

➕Megjithëse krizat epileptike mund të jenë të frikshme për tu parë, ato zakonisht nuk janë një emergjencë mjekësore. Zakonisht, sapo kriza ndalon, personi rimëkëmbet dhe frymëmarrja e tyre kthehet në normale.✅Qëndroni të qetë✅Kontrolloni zonën, nëse personi ndodhet në ambjent që përbën rrezik (si për shembull në rrugë, vende ku ka lëndë të rrezikshme, apo që …

Ndihma e parë ndaj personave epileptikë Read More »

Hernia Diskale

Shenjat e një pacienti me Hernie Diskale janë:👉Dhimbja e krahut apo e këmbës. Zakonisht ndjen dhimbjen më të madhe në vithe, kofshë dhe pergjatë këmbës deri në shputën e kembës. 👉Njerëzit të cilët kanë një hernie diskale shpesh kanë mpirje të rrezatuar ose ndjesi shpimi gjilpërash që shërbehen nga nervat e prekur. 👉Dobësi dhe mungesë …

Hernia Diskale Read More »

Migrena

Migrena është një gjendje neurologjike që karakterizohet shpesh nga dhimbje koke të forta, të padurueshme. Simptomat mund të përfshijnë të përziera, të vjella, vështirësi në të folur, mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash, dhe ndjeshmëri ndaj dritës dhe zërit. Migrena shpesh bëhet në familje dhe prek të gjitha moshat. Diagnoza e dhimbjes së kokës së migrenës …

Migrena Read More »

Sëmundja e Parkinsonit

Sëmundja e Parkinsonit është një sëmundje neurodegjenerative me një evolucion të ngadaltë, por progresiv, i cili kryesisht përfshin disa funksione të tilla si kontrolli i lëvizjeve dhe ekuilibrit. Sëmundja është pjesë e një grupi të sëmundjeve të quajtura “çrregullime të lëvizjes” dhe ndër këto është më e shpeshti. Sëmundja është e pranishme në të gjithë botën …

Sëmundja e Parkinsonit Read More »

Hernia diskale

Hernia diskale është një gjendje patologjike e shtyllës kurrizore ku pjesa e jashtme unazore e diskut ndërvertebror fryhet ose çahet dhe materiali i butë i brendshëm i diskut zhvendoset. ➕Dëmtimi i këtyre disqeve vertebrorë, krijon hernie diskale, të cilat mund të jenë të niveleve të ndryshme të dëmtimit. Herniet diskale kryesisht ndodhin në zonën e …

Hernia diskale Read More »