Nefrologji

Biopsia e veshkës

📣📣Biopsia e veshkave kryhet prane Spitalit Salus nga mjeket Urologë!!!Biopsia renale perkutane eshte nje procedure e cila kryhet me anestezi lokale me ane te se ciles merret material nga veshka duke perdorur thjesht nje age e drejtuar nga echografia renale. 🏥Pergjigja qe merret nga perpunimi i materialit na ndihmon ne diagnostikimin e nje sere patologjive …

Biopsia e veshkës Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Shkaqet e sëmundjeve kronike të veshkave

🔴Shkaqet e sëmundjeve kronike të veshkave➡️Presioni i lartë i gjakut (hipertensioni) dhe diabeti janë shkaktarët më të zakonshëm të sëmundjes së veshkave. Presioni i lartë i gjakut shkakton pak më shumë se një të katërtën e të gjitha rasteve të dëmtimit të veshkave. ➡️Diabeti është shkaku i rreth një të tretës së të gjitha rasteve, …

Shkaqet e sëmundjeve kronike të veshkave Read More »

Glomerulonefriti

⚠️📣📣Nese keni enjtje te kembeve dhe te fytyres duhet te mendoni te konsultoheni me mjekun nefrolog. Glomerulonefritet janë nder shkaktaret e enjtjes se kembeve duarve dhe perreth syve ne mengjes! 👉Glomerulonefritet jane semundje te veshkave, cilat karakterizohen nga inflamacioni i glomerulave ose i vazave te vogla brenda veshkes.👉Incidenca e glomerulonefriteve ka ardhur duke u rritur …

Glomerulonefriti Read More »

Infeksionet Urinare

Infeksionet e rrugëve urinare karakterizohen nga inflamacioni i rrugeve urinare e cila shkaktohet nga prania e baktereve ne to. Janë mjaft të shpeshta tek femrat. 20-40 % e femrave vuajne nga infeskioni ne moshen 20-40 vjec dhe meshkujt ne moshe te madhe. Infeksionet e rrugëve urinare përfshijnë:👉Cistiti (Infeksion i fshkizës së urinës , përbën pjesën …

Infeksionet Urinare Read More »

Infeksionet urinare

Infeksioneve urinare dhe pasojat e mostrajtimit të tyre në kohën e duhur! Kontrollohu dhe parandalo!Infeksionet e rrugëve urinare karakterizohen nga inflamacioni i rrugeve urinare e cila shkaktohet nga prania e baktereve ne to. Janë mjaft të shpeshta tek femrat. 20-40 % e femrave vuajne nga infeskioni ne moshen 20-40 vjec dhe meshkujt ne moshe te …

Infeksionet urinare Read More »

Pielonefriti akut

Pielonefriti akut është një infeksion i rëndë i rrugëve të traktit urinar. Pielonefrit do te thotë inflamacion i pelvisit renal dhe veshkes e cila shoqerohet me dhimbje ne fianke dhe sensibilitet te shtuar. Ky infeksion mbeshtetet nga prania e baktereve ne urine dhe prania e leukociteve ose/dhe e piurise.  Shenjat klinike : Alterimi i gjendjes se …

Pielonefriti akut Read More »

Glomerulonefritet (GN)

Glomerulonefritet (GN) janë semundje të veshkave, të karakterizuara nga inflamacioni i glomerulave ose i vazave te vogla brenda veshkës që filtrojnë gjakun. Klinikisht mund të prezantohen me hematuri të izoluar dhe/ose proteinuri, sindromë nefrotike, sindromë nefritike, insufiçience renale akute ose kronike. Glomerulonefritet janë një problem global për shëndetin dhe përbëjnë një ndër shkaqet e zakonshme …

Glomerulonefritet (GN) Read More »