Kirurgji maksilo-faciale

Zakonet e përditshmërise që dëmtojnë smaltin e dhëmbeve.

Smalti dentar është indi më i fortë dhe më i mineralizuar në tërë organizmin e njeriut, megjithatë struktura e tij është jashtëzakonisht delikate. Smalti nuk është i përbërë nga qeliza që ripërtërihen dhe trupi ynë nuk mund ta rregullojë dhëmbin pasi të jetë thyer ose dëmtuar. Larja e dhëmbëve dhe përdorimi i fillit dentar nuk …

Zakonet e përditshmërise që dëmtojnë smaltin e dhëmbeve. Read More »

Sedacioni për fëmijë

Sedacioni për fëmijë në stomatologjinë pediatrike rekomandohet shumë në rastet kur bëhet fjalë për pacientë të veçantë:👉Jo bashkëpunues, odontofobikë, me aftësi të kufizuara ose autikë dhe fëmijët që vuajnë nga sëmundje të rralla👉Epileptikët, astmatikët, kardiopatët ✅Kohëzgjatja e procedurës është më e shkurtër dhe më e shpejtë për të shmangur stresin e fëmijës. Është një teknikë …

Sedacioni për fëmijë Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

“Gingiviti, furça elektrike e dhëmbëve e përkeqëson atë”, e vërtetë apo false?

Shumë besojnë se furça elektrike e dhëmbëve parandalon rrezikun e gingivitit. Ne e pyetëm Dr. Marsida Belshaku, mjeke stomatologe në spitalin Salus. “False. Megjithëse furça e dhëmbëve elektrike definitivisht ndihmon në ruajtjen e higjenës së gojës dhe për këtë arsye zvogëlon rrezikun e gingivitit, madje edhe furça manuale e dhëmbit, nëse përdoret siç duhet, parandalon …

“Gingiviti, furça elektrike e dhëmbëve e përkeqëson atë”, e vërtetë apo false? Read More »

Kirurgjia ortonjatike ose kirurgjia e nofullave

✅👉Kirurgjia ortonjatike, apo kirurgjia e nofullave është ajo degë e kirurgjisë maxilla faciale që mundëson korigjimin e një spektrumi të gjerë deformitetesh apo anomalish skeletike të fytyrës dhe të dhëmbëve. ➡️Është një nga sektorët kryesorë të një reparti oro maxilo facial. Me ndërhyrje të ketij tipi mundësohet korrigjimi në total i okluzionit, përmirësohet në menyrë …

Kirurgjia ortonjatike ose kirurgjia e nofullave Read More »

Malformacionet maksilofaciale.

🦷Malformacionet maksilofaciale përfshijnë një numër të madh deformimesh të skeletit të fytyrës. Ato ndahen në dy grupe të mëdha: kongjenitale dhe të fituara. 👉Një malformacion craniofacial përbën një anomali të zhvillimit embrional që sjell si rezultat një alteracion të kockave, të nofullave dhe të indeve të buta të mbivendosura. 👉Tre të katërtat (3/4) e malformacioneve …

Malformacionet maksilofaciale. Read More »