Kirurgji e përgjithshme

Ndërhyrjet në venat varikoze! Çfarë janë, cilët janë faktorët e riskut dhe cila terapi këshillohet?

ℹ️Tromboza është inflamacion i mureve të një vene me pasojë mbylljen e saj nga një tromb, që provokon fryrje, enjtje dhe dhimbje në zonën e interesuar. Mund të interesojë vena në brendësi të muskujve dhe në atë rast flitet për tromboze, ose vena në sipërfaqe dhe quhet tromboflebit.🛌🤰✈️Faktorë predispozues janë qëndrimi pa lëvizuar për kohë …

Ndërhyrjet në venat varikoze! Çfarë janë, cilët janë faktorët e riskut dhe cila terapi këshillohet? Read More »

Kirurgjia e Arteries Karotide në Spitalin Salus

🏥Arteriet karotide janë enët e gjakut që çojnë gjakun e pasur me oksigjen në kokë, pjesën e trurit dhe fytyrës. Ato janë të vendosura në të dyja anët e qafës. Kur pllakat yndyrore i bllokojnë këto arterie, reduktohet ose bllokohet plotësisht rrjedhja e gjakut. Nese kemi te bejme me bllokimin e rrjedhjes së gjakut në …

Kirurgjia e Arteries Karotide në Spitalin Salus Read More »

Çfarë është kolecistektomia laparaskopike?

Kolecistektomia laparaskopike është një operacion gjatë të cilit kirurgu heq fshikëzën e tëmthit. Kjo proçedurë përdor disa incizione (prerje) shumë të vogla në vend të një incizioni të madh me metodën klasike, të hapur. ❓Kur përdoret? Proçedura përdoret kur keni gurë në fshikëzën e tëmthit. Fshikëza e tëmthit është si depozitë për lëngun biliar, një …

Çfarë është kolecistektomia laparaskopike? Read More »

Venat Varikoze

🔴➡️Ndërhyrjet në venat varikoze! Çfarë janë, cilët janë faktorët e riskut dhe cila terapi këshillohet? ℹ️Tromboza është inflamacion i mureve të një vene me pasojë mbylljen e saj nga një tromb, që provokon fryrje, enjtje dhe dhimbje në zonën e interesuar. Mund të interesojë vena në brendësi të muskujve dhe në atë rast flitet për …

Venat Varikoze Read More »

Sedacioni për fëmijë në stomatologjinë pediatrike.

Sedacioni për fëmijë në stomatologjinë pediatrike rekomandohet shumë në rastet kur bëhet fjalë për pacientë të veçantë:👉Jo bashkëpunues, odontofobikë, me aftësi të kufizuara ose autikë dhe fëmijët që vuajnë nga sëmundje të rralla👉Epileptikët, astmatikët, kardiopatët ✅Kohëzgjatja e procedurës është më e shkurtër dhe më e shpejtë për të shmangur stresin e fëmijës. Është një teknikë …

Sedacioni për fëmijë në stomatologjinë pediatrike. Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Kolecistektomia

👉Sëmundja e gureve te temthit (kalkuloza e kolecistes) ndodh kur depozita te acideve yndyrore ose mineraleve formohen në fshikëzen e tëmthit (koleciste). 🔵Përafërsisht 15% e popullsisë së rritur mendohet të kenë kete sëmundje, dhe shumica e tyre nuk përjetojnë simptoma. Për një pjesë të vogël të njerëzve me sëmundje të gurëve të tëmthit, gurët irritojnë …

Kolecistektomia Read More »

Kanceri i Kolonit

🔺Kanceri i zorrës së trashë është lloji më i zakonshëm i kancerit gastrointestinal. Ky është një proces i sëmundjes multifaktoriale, me etiologji që përfshin faktorët gjenetikë, ekspozimet mjedisore (duke përfshirë dietën) dhe kushtet inflamatore të traktit digjestiv. 👉Simptomat e kancerit kolorektal janë zakonisht të shoqëruara me tumore relativisht të mëdhenj dhe/ose sëmundje të avancuar, dhe …

Kanceri i Kolonit Read More »

Kanceri i Stomakut

⚠️👨‍⚕️Adenokarcinoma e stomakut eshte nje nga tumoret me agresive dhe me te perhapur ne bote. Eshte shkaku i dyte per vdekje nga tumoret ne seksin mashkull dhe i katerti tek femrat ne shkalle botërore. Cilët janë faktorët e rrezikut për këtë tumor? ❗️Konsumi i terpert i kripes❗️Perdorim i ujit me permbajtje te larte nitritesh ose …

Kanceri i Stomakut Read More »