Kardiologji

Ndërhyrjet në venat varikoze! Çfarë janë, cilët janë faktorët e riskut dhe cila terapi këshillohet?

ℹ️Tromboza është inflamacion i mureve të një vene me pasojë mbylljen e saj nga një tromb, që provokon fryrje, enjtje dhe dhimbje në zonën e interesuar. Mund të interesojë vena në brendësi të muskujve dhe në atë rast flitet për tromboze, ose vena në sipërfaqe dhe quhet tromboflebit.🛌🤰✈️Faktorë predispozues janë qëndrimi pa lëvizuar për kohë …

Ndërhyrjet në venat varikoze! Çfarë janë, cilët janë faktorët e riskut dhe cila terapi këshillohet? Read More »

Kirurgjia e Arteries Karotide në Spitalin Salus

🏥Arteriet karotide janë enët e gjakut që çojnë gjakun e pasur me oksigjen në kokë, pjesën e trurit dhe fytyrës. Ato janë të vendosura në të dyja anët e qafës. Kur pllakat yndyrore i bllokojnë këto arterie, reduktohet ose bllokohet plotësisht rrjedhja e gjakut. Nese kemi te bejme me bllokimin e rrjedhjes së gjakut në …

Kirurgjia e Arteries Karotide në Spitalin Salus Read More »

Fibrilacioni atrial

Fibrilacioni atrial është një çrregullim i ritmit të zemrës në të cilin gjenerohen sinjale elektrike në mënyrë kaotike në atriumet e zemrës. Disa njerëz me fibrilacion atrial nuk shfaqin shenja apo simptoma. Kjo sëmundje është takikardia supraventikulare më e zakonshme, duke bërë që aftësia e atriumeve për të pompuar gjak në ventrikuj të ulet dhe …

Fibrilacioni atrial Read More »

Kardiologjisë në Salus

❤️👩‍⚕️Departamenti i Kardiologjisë në Salus, është drejtuar drejt trajtimit jo-invaziv të patologjive kardiovaskulare.Ky shërbim ndihmon në ndjekjen e pacientëve me probleme kardiovaskulare sipas protokolleve standarte bashkekohore për secilën patologji. Mjeket Diana Kristo, Blerina Dida, Bruna Sukaj, Erviola Lleshi dhe Lidra Gjyli, ju presin në Salus për ekzaminime dhe konsulta kardiologjike! 👉🔹Disa nga ekzaminimet e ofruara …

Kardiologjisë në Salus Read More »

Ateroskleroza

👩‍⚕️🏥Ateroskleroza është një proçes degjenerativ i arterieve që fillon që në moshë të re dhe zhvillohet me rritjen e moshës duke u karakterizuar nga grumbullimi i yndyrnave në muret e arterieve. Kto yndyrna mund të çojnë në formimin e pllakave aterosklerotike në brendësi të arteries të cilat e ngushtojnë atë duke penguar qarkullimin e gjakut. …

Ateroskleroza Read More »

Aritmia

Aritmia është një ritëm jo normal i zemrës. Normalisht zemra e njeriut, kur qëndrojmë në qetësi, rreh 60-100 herë në minutë në mënyrë ritmike. Kur ritmi i zemrës ulet nën normë quhet bradikardi, ndërsa kur ai rritet mbi normë quhet takikardi. Shkaku i aritmiseMund të jenë të fituara gjatë jetës për shkak të sëmundjeve të …

Aritmia Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Hipertensioni arterial

👩‍⚕️Hipertensioni arterial është një sëmundje e përhapur në popullatën e rritur. Kjo sëmundje dëmton organizmin duke shkaktuar sëmundje të zemrës, veshkave, syve, trurit, etj dhe duhet trajtuar me seriozitet.❗️⚠️Nëse keni histori familjare për hipertension apo pikasni vlera të larta të hipertensionit duhet të konsultoheni menjëherë me mjekun kardiolog! Në spitalin Salus kryhen egzaminimet e: ✅Elektrokardiograma …

Hipertensioni arterial Read More »

Insuficienca kardiake

❤️Insuficienca kardiake është pamundesia e zemres per te siguruar fluksin e nevojshem te gjakut ne perputhje me kerkesat e organizmit, kjo si rezultat i pakësimit të eficencës ose funksionit pompe që zemra ka, duke shkaktuar simptoma te tilla si:⚠️Marrje fryme ne qetesi apo sforco fizike⚠️Enjtje te kyceve te kembeve⚠️Mbingarkese ne mushkeri ❤️Insufincenca Kardiake mund te …

Insuficienca kardiake Read More »