Hematologji

Shenjat e para të një Intolerance Ushqimore.

Simptomat e intolerancës ushqimore nuk shfaqen menjëherë pas marrjes së ushqimit, si në rastin e alergjive. Theksojmë se Intoleranca Ushqimore është ndryshe nga Alergjia! Këto simptoma mund të shfaqen 2-3 ditë pas konsumimit te nje ushqimi tek çdo organ ose sistem duke sjellë shqetësime si:– Fryrje– Gazra të shtuar– Dhimbje abdominale– Dhimbje koke– Të përziera– …

Shenjat e para të një Intolerance Ushqimore. Read More »

Intoleranca Ushqimore në Salus.

🍎🌽Për të diagnostikuar reaksione të dëmshme nga ushqimi, ekzistojnë metoda të ndryshme por shpesh rezultatet e marra nuk janë shumë të besueshme. 👉Mungesa e besueshmërisë varet nga fakti se reagimet ndodhin me në mutacionet qelizore dhe përfshijnë sistemin imunitar por pa prodhimin e antitrupave IgE. Metoda më e vlefshme dhe efektive është NE BAZE TE …

Intoleranca Ushqimore në Salus. Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

A lidhet intoleranca ndaj qumështit me mungesën e vitaminës D?

Megjithëse arsyeja nuk dihet, një studim kanadez zbuloi një lidhje midis niveleve të ulëta të vitaminës D dhe intolerancës ndaj laktozës (në përbajtje të qumështit) me origjinë gjenetike. Në pacientët në të cilët intoleranca e laktozës është për shkak të pranisë së një variacioni të gjenit përgjegjës për prodhimin e laktazës, enzimës së nevojshme për …

A lidhet intoleranca ndaj qumështit me mungesën e vitaminës D? Read More »

Testi i Intolerancës Ushqimore në SALUS

🍎🌽Për të diagnostikuar reaksione të dëmshme nga ushqimi, ekzistojnë metoda të ndryshme por shpesh rezultatet e marra nuk janë shumë të besueshme. 👉Mungesa e besueshmërisë varet nga fakti se reagimet ndodhin me në mutacionet qelizore dhe përfshijnë sistemin imunitar por pa prodhimin e antitrupave IgE. Metoda më e vlefshme dhe efektive është NE BAZE TE …

Testi i Intolerancës Ushqimore në SALUS Read More »

Testi citotoksik – test I INTOLERANCES ushqimore në mostra gjaku

Për të diagnostikuar reaksione të dëmshme nga ushqimi, ekzistojnë metoda të ndryshme por shpesh rezultatet e marra nuk janë shumë të besueshme. Mungesa e besueshmërisë varet nga fakti se reagimet ndodhin me në mutacionet qelizore dhe përfshijnë sistemin imunitar por pa prodhimin e antitrupave IgE. Metoda më e vlefshme dhe efektive është NE BAZE TE …

Testi citotoksik – test I INTOLERANCES ushqimore në mostra gjaku Read More »

Anemia

Anemia krijohet kur depozitat trupore të hekurit bien shumë, dhe nuk mundet të përballojnë prodhimin normal të rruazave të kuqe të gjakut (RBC). Çfarë ndikon në anemi? ➖Dieta jo e përshtatshme me hekur ➖Absorbim i dobët i hekurit ➖Hemorragjia ose humbja e hekurit në urinë, etj. Deficiti i hekurit është një nga gjëndjet deficitare më …

Anemia Read More »