Gastroenterologji

Çfarë është sëmundja e Celiakisë?

Celiakia është një sëmundje imunomediate, në persona gjenetikisht të predispozuar, që shfaqet me gëlltitjen e glutenit duke shkaktuar një sindromë nga keqpërthithja me simptoma intestinale dhe ekstraintestinale. Deri pak vite më parë mendohej se kjo sëmundje nuk ishte shumë e përhapur dhe që prekte me shumë moshën pediatrike. Me përparimin e diagnostikimit u vërejt se …

Çfarë është sëmundja e Celiakisë? Read More »

Celiakia, një sëmundje komplekse autoimune.

👉❓Celiakia është një sëmundje imunomediate, në persona gjenetikisht të predispozuar, që shfaqet me gëlltitjen e glutenit duke shkaktuar një sindromë nga keqpërthithja me simptoma intestinale dhe ekstraintestinale. 🔺Deri pak vite më parë mendohej se kjo sëmundje nuk ishte shumë e përhapur dhe që prekte me shumë moshën pediatrike. Me përparimin e diagnostikimit u vërejt se …

Celiakia, një sëmundje komplekse autoimune. Read More »

Ja çfarë duhet të dini për Refluksin Gastrointestinal.

Sëmundja e refluksit gastro-ezofageal ose GERD (Gastroesophageal Reflux Disease) ndodh kur përmbajtja acide e stomakut kthehet në ezofag dhe jep simptoma ose komplikacione. GERD është sëmundja më e shpeshtë e aparatit tretës dhe konsiston në një bashkësi ankesash të shoqëruara dhe me dëmtime të ezofagut. ➡️Simptomat:Prezantimi më tipik i kësaj sëmundjeje është djegia e kraharorit …

Ja çfarë duhet të dini për Refluksin Gastrointestinal. Read More »

Helicobacter pylori (H. pylori), bakteri i cili gjendet zakonisht në stomak

Helicobacter pylori (H. pylori) është një lloj bakteri i cili gjendet zakonisht në stomak. Ai është prezent në pothuajse gjysmën e popullatës së botës. Ka njerez qe nuk shfaqin kurrë probleme prej tij, por ka dhe të tjerë të cilët pas shumë vitesh, vuajnë nga prezenca e këtij bakteri i cili mund të shkaktojë plagë, …

Helicobacter pylori (H. pylori), bakteri i cili gjendet zakonisht në stomak Read More »

Tumori kolorektal

Tumori kolorektal ose sic njihet ndryshe Tumori në Zorrën e Trashë është një prej tumoreve më të shpeshta, si tek meshkujt, ashtu edhe tek femrat. Është shkaku i dytë i vdekshmërisë prej tumoreve tek të dyja gjinitë. ➡️Sipas specialistëve, shkaku i tumorit të kolorektalit mendohet të jenë disa faktorë si: dieta e varfër me fibra …

Tumori kolorektal Read More »

Variçet ezofageale

➡️❗️Varicet ezofageale janë zgjerim jo normal i enëve të gjakut (venave) në pjesën e ezofagut. Ndër shkaktarët kryesorë përmendim cirrozën e mëlcisë si pasojë e konsumimit të tepërt të alkoolit, infeksionet kronike me hepatitin B dhe C dhe cirrozën primare biliare. ➡️🔺Variçet ezofageale me rritjen e presionit intravenoz mund të ҫahen rupturë dhe shkaktojnë hemoragji …

Variçet ezofageale Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Gastriti, inflamacioni i mukozës së stomakut

🤕Gastriti është inflamacion i mukozës së stomakut. Kjo patologji mund të zgjasë edhe me vite nëse nuk trajtohet. Shumë persona që vuajnë nga kjo patologji mund të mos shfaqin asnjë lloj shenje apo simptome, por në disa raste ata kanë:❌Mos-tretje të ushqimit❌Dhimbje dhe djegie të stomakut❌Të përziera dhe të vjella❌Ndjesi tejngopje dhe fryrje pas konsumit …

Gastriti, inflamacioni i mukozës së stomakut Read More »