Endokrinologji

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

Hipotiroidizmi, ulja e funksionit të gjëndrës tiroide

➡️Hipotiroidizmi ështe një gjendje që karakterizohet me prodhim të ulët të hormoneve të gjëndrës tiroide. Disa nga shkaqet e Hipotiroidizmit janë:🔴Tiroiditi Hashimoto🔴Tiroiditi limfocitar i cili mund të ndodhë pas hipertiroidizmit  🔴Destruksioni i tiroides (nga terapia me jod radioaktiv ose kirurgjia)🔴Sëmundjet që prekin gjëndrën e hipofizës ose hipotalamusin Medikamentet🔴Faktori gjenetik🔴Faktorët hormonalë Shkaku më i shpeshtë i …

Hipotiroidizmi, ulja e funksionit të gjëndrës tiroide Read More »

Sindromi Metabolik

🔵➡️Çfarë është sindroma metabolike?Sindroma metabolike është një grup i gjendjeve – presioni i lartë i gjakut, sheqeri i lartë në gjak, yndyrë e tepërt trupore rreth belit, dhe nivelet e larta të kolesterolit ose triglicerideve – që paraqiten së bashku, duke rritur rrezikun e sëmundjeve të zemrës, goditjes në tru dhe diabetit. ➡️Pasja e vetëm …

Sindromi Metabolik Read More »

Problemet e tiroides

👨‍⚕️❓E dini se rënia e flokëve, mbipesha ose dobësimi pa shkak, tharja e lëkurës dhe hollimi në të prekur, mbindjeshëria ndaj të nxehtit apo të ftohtit etj. mund të lidhen me çrregullime të gjendrës tiroide? Në rastet e sëmundjeve të tiroideve mund të shfaqen edhe simptomat e: 👉lodhjes👉nervozizmit👉stresit👉ndjesisë së të nxehtit (në rastet e hipertiroidizmit) …

Problemet e tiroides Read More »

Kirurgjia e tiroides

👨‍⚕️Në Salus kryhen kirurgjitë e tiroides dhe trajtohen patologjitë e saj si kanceri dhe sëmundjet beninje të saj, sipas incikacionit të mjekut endokrinolog.▶️Komplacionet më të fikshme të tiroides janë: humbja e zërit, hemorragjia dhe nevoja për të marrë kalcium në mënyrë të përhershme si pasojë e dëmtimit të paratiroideve.▶️Duke qenë se në Salus përqindja e …

Kirurgjia e tiroides Read More »

KANCERI I PANKREASIT (Adenokarcinoma pankreatike)

👉👨‍⚕️👨‍⚕️KANCERI I PANKREASIT (Adenokarcinoma pankreatike) ështe tumor malinj që vjen nga komponenti ekzokrin i gjëndrës së pankreasit. Në Itali paraqet shkakun e tretë të vdekjeve për kancerët tek meshkujt (pas tumorit te mushkrisë dhe të zorres). Mbijetesa mesatare ne format e avancuara është rreth 4-5 muaj dhe 5 vjet vetem në 3% te popullsisë. ❗️Cilat …

KANCERI I PANKREASIT (Adenokarcinoma pankreatike) Read More »

Kirurgjitë e Tiroides

👨‍⚕️Në Salus kryhen kirurgjitë e tiroides dhe trajtohen patologjitë e saj si kanceri dhe sëmundjet beninje të saj, sipas incikacionit të mjekut endokrinolog.▶️Komplacionet më të fikshme të tiroides janë: humbja e zërit, hemorragjia dhe nevoja për të marrë kalcium në mënyrë të përhershme si pasojë e dëmtimit të paratiroideve.▶️Duke qenë se në Salus përqindja e …

Kirurgjitë e Tiroides Read More »

Noduset e tiroides

Noduset e tiroides janë disa llojesh, mund të jenë noduse solide, kistike ose forma të ndryshme mikse.Janë të pranishme deri në 50% të popullsisë, vijnë duke u shtuar me rritjen e moshë. Me rritjen e moshës kemi një rritje të intensitetit të noduseve problematike (konsiderohen problematike në momentin kur kemi rritje të madhësisë së tyre, …

Noduset e tiroides Read More »