Alergologji

Shenjat e para të një Intolerance Ushqimore.

Simptomat e intolerancës ushqimore nuk shfaqen menjëherë pas marrjes së ushqimit, si në rastin e alergjive. Theksojmë se Intoleranca Ushqimore është ndryshe nga Alergjia! Këto simptoma mund të shfaqen 2-3 ditë pas konsumimit te nje ushqimi tek çdo organ ose sistem duke sjellë shqetësime si:– Fryrje– Gazra të shtuar– Dhimbje abdominale– Dhimbje koke– Të përziera– …

Shenjat e para të një Intolerance Ushqimore. Read More »

Intoleranca Ushqimore në Salus.

🍎🌽Për të diagnostikuar reaksione të dëmshme nga ushqimi, ekzistojnë metoda të ndryshme por shpesh rezultatet e marra nuk janë shumë të besueshme. 👉Mungesa e besueshmërisë varet nga fakti se reagimet ndodhin me në mutacionet qelizore dhe përfshijnë sistemin imunitar por pa prodhimin e antitrupave IgE. Metoda më e vlefshme dhe efektive është NE BAZE TE …

Intoleranca Ushqimore në Salus. Read More »

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie dhe kontrolli. ✅I gjithë stafi mjekësor dhe infermieror është i pajisur me veshjen speciale dhe masat mbrojtëse përkatëse. Në Spitalin Salus, përpara kryerjes së vizitave me mjekët specialistë apo ekzaminimeve …

Të SIGURT në SALUS Read More »

NJË “BETEJË” E PAFUND: ALERGJITË PËRGJATË VITIT

Shpesh here alergjite jane nje burim konstant stresi. Pjesa me e madhe e njerezve mendojne se riniti alergjik gjate stines se pranveres eshte e vetmja gjendje alergjike sezonale. Por nje sezon pason tjetrin dhe ka persona qe nuk arrijne te kene pothuajse fare qetesi prej teshtimave, bllokimit te hundes, lotimit te syve, veshtiresise ne frymemarrje, kolles …

NJË “BETEJË” E PAFUND: ALERGJITË PËRGJATË VITIT Read More »

NJË GRIP QË PO ZGJAT APO ALERGJI? SI TË KUPTOJMË NDRYSHIMIN?

Me zgjatjen e periudhes se dimrit, shume prej nesh po kalojne gjendje virale te perseritura, kolle apo infeksione pulmonare. Por a jane vertet keto simptoma te rrugeve te frymemarrjes nje grip? Ne shume raste ngaterrojme simptomat e nje alergjie me ato te nje gjendjeje gripale te thjeshte pasi shpesh here jane shume te ngjashme. Ne …

NJË GRIP QË PO ZGJAT APO ALERGJI? SI TË KUPTOJMË NDRYSHIMIN? Read More »