Byci në Sy, ja cfarë duhet të dini!

➡️👁Kokrra në sy e njohur në gjuhen e përditshme si byci në sy, është një infeksion i lokalizuar në qepallë që shkakton një gungë të butë, të kuqe pranë skajit të kapakut.

Ekzistojnë dy lloje të bycit të syve:
E jashtme: Një kokërr e kuqe në bazën e një qerpiku.
E brendshme: Një njollë brenda njërës nga gjëndrat e vogla të vajit brenda qepallës.
Infeksioni shkaktohet nga bakteret stafilokokale. Ky bakter gjendet në hundë dhe transferohet lehtë në sy kur fërkoni hundën, pastaj syrin tuaj.

Simptomat përfshijnë:
dhimbje
skuqje
Qepallat e fryra
Sekrecionet e syrit
Ndjesia e djegies

5 gjëra që duhet të dini në lidhje me stilet e syve:
1. Bycat e syve zakonisht nuk shkaktojnë probleme me shikimin.
2. Bycat janë ngjitëse.
Për të shmangur përhapjen e baktereve, mbani sytë dhe duart tuaja të pastra dhe mos i ndani jastëkët, çarçafët, rrobat ose peshqirët me të tjerët.
3. Shumica e bycave shërohen vete brenda disa ditësh.
4. Asnjëherë mos shponi apo ngacmoni këtë kokërr

Nëse kjo ju krijohet shpesh, mjeku okulist mund tju përshkruajë një antibiotik për të parandaluar përsëritjen. Ai gjithashtu mund tju rekomandojë përdorimin e pastruesve të qepallave për higjienën e përditshme, për të zvogëluar rrezikun e infeksioneve dhe blefariteve.

Kontakto ne 0682053180 per te rezervuar nje vizite me mjekun okulist Eugen Dautllari në Spitalin Salus!

#salus #mjekokulist #bycinesy

TË TJERA

Dermatillomania

👉Dermatillomania është një sëmundje që karakterizohet nga irritime të përsëritura në lëkurë. Është më e shpeshtë tek individët hiperaktivë, që vuajnë nga depresioni, sëmundja e

Lexo më shumë »