Biopsia e gjirit

‍⚕️Biopsia e gjirit me age të hollë është një teknikë e marrjes së mostrave të indeve të gjirit që përdoret kur ekziston një dyshim diagnostik që lidhet me ndryshimet strukturore të theksuara nga testet e mëparshme diagnostikuese.

➡️Biopsia e gjirit lejon që mostrat e indeve të merren me një gjilpërë të injektuar përmes lëkurës, t’i nënshtrohen ekzaminimit histologjik (histologjia është studimi i natyrës dhe karakteristikave të indeve). 

➡️Përdorimi i kësaj teknike është i shpeshtë në onkologji. Zakonisht kryhet pas mamografive dhe skanimeve me ultratinguj që kanë treguar lezione të mundshme, formacione tumori ose një ekzaminim citologjik që ka lënë një shkallë të caktuar pasigurie në lidhje me diagnozën përfundimtare. 

➡️Përdoret për të konstatuar natyrën e indeve me një studim laboratorik dhe për të vendosur patologjinë në zhvillim: një tumor malinj ose beninj.

❗️Partner i rëndësishem për ne është S.A.P Health Service, me seli në Itali (Taranto), Departamenti i Anatomise Patologjike pranë nesh, me profesionalizmin e tij kryen të gjitha llojet e biopsive dhe analizat imunohistokimike.

☎️Kontakto Laboratorin Salus dhe departamentin e Anatomisë Patologjike: +355682053180 /www.salus.al

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm