Aritmia

Aritmia është një ritëm jo normal i zemrës. Normalisht zemra e njeriut, kur qëndrojmë në qetësi, rreh 60-100 herë në minutë në mënyrë ritmike.

Kur ritmi i zemrës ulet nën normë quhet bradikardi, ndërsa kur ai rritet mbi normë quhet takikardi.

Shkaku i aritmise
Mund të jenë të fituara gjatë jetës për shkak të sëmundjeve të ndryshme të zemrës
Lindin si pasojë e sëmundjeve të tjera në organizëm si për shembull sëmundjet e mushkërive, veshkave etj.
Lindin si pasojë e ndryshimeve gjenetike të cilat shpesh herë janë të lindura apo të trashëguara

Simptomat më të shpeshta të artimisë janë:
Ndjesia e rrahjes së zemrës (palpitacionet) që ndihet në gjoks dhe shpesh herë edhe në qafë,
Marrje mendsh
Marrja e frymes,
Kolla e papritur,
Humbje ndjenjash, etj

Kontakto departamentin e kardiologjisë në Salus në 0682053180 / www.salus.al