Appendektomia laparaskopike në Salus.

‍⚕️✅Një apendektomi është heqja kirurgjikale e apendesitit. Është një operacion i zakonshëm urgjent që kryhet për të trajtuar gjendjen inflamatore të apendiksit.

Apendesiti është një qese e vogël, në formë tubi, e bashkangjitur me zorrën e trashë. Ndodhet në anën e poshtme të djathtë të barkut. Funksioni i saktë i kësaj shtojcë nuk dihet por besohet se mund të na ndihmojë të shërohemi nga diarreja, inflamacioni dhe infeksionet e zorrëve.

Kur apendesiti infektohet dhe fryhet, bakteret mund të shumohen shpejt brenda organit dhe shkaktojë dhimbje që përhapet në pjesën e poshtme të djathtë të barkut. Ecja ose kollitja mund ta përkeqësojnë dhimbjen. Gjithashtu mund të përjetoni nauze, të vjella dhe diarre.

Është e rëndësishme të kërkoni trajtim menjëherë nëse keni simptoma të apendesitit. Kur apendesiti mbahet i patrajtuar, mund të shpërthejë dhe të lëshojë bakteret e substancat e tjera të dëmshme në zgavrën e barkut. Kjo mund të jetë kërcënuese për jetën!

✅Appendektomia laparaskopike është një trajtim efiçent për apendesitin.Laparoskopia ka këto avantazhe:
– gjakderdhje më e pakët gjatë operacionit
– shenja shumë të vogla postoperative
– dhimbje të pakëta
– kohë hospitalizimi më të shkurtër
– rreziku i adezioneve më i ulët
➡️Laparoskopia është një formë të kirurgjisë invazive minimale ku me anë të Laparoskop-it (një pajisje e hollë në formë shkopi me dritë dhe kamerë të vogël) arrihen të diagnostikohen organet dhe të kryhen një sërë operacionesh.
Për t’u futur në hapësirën e brendshme të abdomenit, së pari bëhet një prerje rreth 1 cm dhe injektohet gaz (CO2) për të mundësuar që muri i përparmë i abdomenit të largohet nga zorrët dhe organet tjera.

☎️Kontakto 0682053180