Alergjia ndaj graminaceve( barit).

Alergjia ndaj graminaceve( barit) është një reagim jonormal dhe i ekzagjeruar i sistemit imunitar, i shkaktuar nga inhalimi e kokrrizave të polenit të shpërndara në mjedis.
Alergjia e shkaktuar nga poleni i barit karakterizohet nga simptoma të ngjashme me ato të një ftohjeje të zakonshme, të tilla si:
🍃teshtitjeje
🍃skuqje dhe kruarje të syve
🍃rrjedhje të bollshme të hundës
🍃bllokim të hundeve dhe vështirësi në frymëmarrje
Fillimi, intensiteti dhe kohëzgjatja e simptomave varet kryesisht nga ndryshimet në përqendrimin e polenit të pranishëm në mjedis.
Krahas terapisë simptomatike, indikohet imunoterapi alergjen specifike, me rezultate optimale sidomos nëse fillohet herët.
🌱Këto barëra janë të kudondodhura, në vendet me klimë të butë mbizotërojnë: Phleum pratense, Dactylus glomerata, Lolium perenne dhe Poa pratensis si burimet më të zakonshme të poleneve.
⏱Barërat ne rajonin Mesdhetar kanë një sezon lulezimi nga Marsi deri në Gusht, duke arritur kulmin në Qershor. Sezoni i polenit të barit mbivendoset me polenin e shkurreve( Artemisia vulgaris, Ambrosia ) në shumicën e vendeve të Evropës dhe me polenin e pemëve te ullirit(Olea europaea) në Evropën Jugore.
📥Për të rezervuar konsultën ose për më tepër informacion na shkruani ose kontaktoni në numrat e telefonit:
+355 682053180
+355 4 23 90 500