Adenomioza

Adenomioza është një sëmundje që karakterizohet nga rritja e indit endometrial (qe vesh mitren brenda) ne shtresen e muskulatures se mitres. Kjo sëmundje prek me shpesh moshat riprodhuese dhe mund te bashkeekzistoje me endometriozen (prezenca e indit endometrial jashte mitres).

Adenomioza mund të zhduket ne menopauze spontanisht.
Si ta kuptoni nëse jeni të prekur nga kjo patologji? 
Asimptomatike
Hemorragji menstruale, te shtuar, te zgjatur, koagula
Dhimbje menstruale ne forme krampesh
Hemorragji intermenstruale
Zmadhim te volumit te mitres, e bute e dhimbshme.

Mjekët gjinekologë të Salus për të përcaktuar diagnozën e saktë këshillojnë analizën e:
historikut klinik
vizitë gjinekologjike
ekografi transvaginale
MRI (Rezonancë magnetike)
BIOPSI pas histerektomisë

Si trajtohet kjo sëmundje?
✅Antinflamatoret jo steroid
✅Terapia hormonale
✅Histerektomia (Laparoskopike ose laparotomike)

Mos harro! Kryej një eko + vizitë gjinekologjike + pap test per vetem 35 euro! 

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm