Adenokarcinoma e stomakut

⚠️👨‍⚕️Adenokarcinoma e stomakut eshte nje nga tumoret me agresive dhe me te perhapur ne bote. Eshte shkaku i dyte per vdekje nga tumoret ne seksin mashkull dhe i katerti tek femrat ne shkalle botërore.

Cilët janë faktorët e rrezikut për këtë tumor?

❗️Konsumi i peshkut dhe mishit te marinuar ose tymosur
❗️Konsumi i terpert i kripes
❗️Perdorim i ujit me permbajtje te larte nitritesh ose nitratesh
❗️Ekspozim ndaj substancave toksike ambientale ose ne ambjent pune
❗️Tymi i cigares
❗️Infeksioni kronik nga Helicobacter Pylori ( prezence ne vendin tone 70-80 % e popullsise )
❗️Faktore gjenetike : Disa studime kane konfirmuar se si tumori i stomakut eshte me i shpeshte ne pacient me grup gjaku A, dhe me nje aplotip specifik HLA.
❗️Lezione prekanceroze
❗️Gastriti kronik atrofik: E karakterizuar nga nje ulje progresive e pjeses giandolare se mukozes se stomakut .
❗️Metaplazia intestinale: E karakterizuar nga shfaqja e epitelit te tipit intestinal ne epitelin gastrik.
❗️Ulcera e stomakut
❗️Stomaku i rezekuar
❗️Gastropatia ipertrofike e Mènètrier
❗️Anemia percinoze
❗️Polipet adenomatoze te stomakut

✅👉Parandalimi i tumorit te stomakut lidhet nga njëra anë, me modifikimin e stilit të jetës, nga ana tjetër me parandalimin nëpërmjet njojtjes, diagnostikimit dhe me pas ndjekjes ose trajtimit te atyre situatave patologjike qe favorizojne zhvillimin e tumorit.

⚠️Në Salus kryhen operacione të ndërlikuara të stomakut nga stafi mjekësor i kirurgjisë me në krye Prof. Dr. Zingaretti.

☎️Kontakto: +355682053180 / www.salus.al

TË TJERA

Sindromi Metabolik

🔵➡️Çfarë është sindroma metabolike?Sindroma metabolike është një grup i gjendjeve – presioni i lartë i gjakut, sheqeri i lartë në gjak, yndyrë e tepërt trupore

Lexo më shumë »

Glomerulonefritet (GN)

Glomerulonefritet (GN) janë semundje të veshkave, të karakterizuara nga inflamacioni i glomerulave ose i vazave te vogla brenda veshkës që filtrojnë gjakun. Klinikisht mund të

Lexo më shumë »