6 fakte që duhet të dini për Glaukomën

Glaukoma ose tensioni i syrit dëmton nervin optik. Ky dëmtim shpesh shkaktohet nga një tension i lartë në sy.

➡️Glaukoma është një nga shkaqet kryesore të verbërimit për njerëzit mbi moshën 40 vjeç. Mund të ndodhë në çdo moshë, por është më e zakonshme tek të rriturit.

➡️Shumë forma të glaukomës nuk kanë shenja paralajmëruese. Efekti është aq gradual sa që mund të mos vini re një ndryshim në shikim derisa gjendja të jetë në një fazë të përparuar.

➡️Për shkak se humbja e shikimit për shkak të glaukomës nuk mund të rikuperohet, është e rëndësishme që të bëni ekzaminime të rregullta të syrit që përfshijnë matjet e tensionit të syrit, në mënyrë të rregullt.

Shenjat dhe simptomat e glaukomës ndryshojnë në varësi të llojit dhe fazës së gjendjes tuaj:

✅Pika të errëta të verdha në anën tuaj (periferike) ose vizion qendror, shpesh në të dy sytë
✅Dhimbje koke e rëndë
✅Dhimbje në sy
✅Nauze dhe të vjella
✅Shikim i turbullt
✅Skuqje e syve

Nëse lihet pa trajtuar, glaukoma mund të shkaktojë verbim.

▶️Dr. Eugen Dautllari, mjek okulist në Spitalin Salus, specializuar në Oftalmologji në Spitalin Universitar “Sveta Anna” në Sofie, Bullgari, ka asistuar mbi 2000 herë dhe ka kryer mbi 1000 operacione të syrit si: të kapakëve të syrit, të kornesë, të kataraktës, glaukomës, të retinës si dhe trauma të ndryshme.

▶️Dr. Dautllari ju pret në Salus për të kryer vizita lidhur me patologjitë si Katarakta, Glaukoma dhe sëmundje të tjera të syrit po ashtu edhe për të kryer ndërhyrje kirurgjikale.

▶️Dr. Eugen Dautllari gjithashtu ka kualifikime në trabeculectomy, fiksimi IOL skleral, teknikat e fakoemulsifikimit dhe incizionet e kataratës.

Për të lënë një orar vizite me Dr. Dautllarin kontakto +355682053180 / info@salus.al / www.salus.al
➕Salus, spitali yt!

TË TJERA