4 Arsyet e dhimbjes së gjurit gjatë çiklizmit

Shumë çiklistë përfundojnë me dhimbje të gjunjve në një moment të stërvitjes së tyre. Ka kaq shumë faktorë në lojë sa i përket vetë biçikletës, trupit tuaj në lëvizje dhe si bashkëveprimit të të dyve. Mund të jetë e vështirë të izolohet shkaku i dhimbjes në gju, por të kuptuarit e vendndodhjes së dhimbjes dhe shkaqeve të mundshme mund t’ju ndihmojnë të shmangni dëmtimet e mundshme.

Lartësia e ndenjëses së biçikletës
Ju mund të pësoni dhimbje përgjatë shpinës ose gjurit kur ndenjësja e biçikletës është shumë e lartë. Kur ndenjësja është shumë e ulët, mund të pësoni dhimbje rreth gjurit për shkak të presionit në nyjën patellofemorale. Ndjenjësja duhet të rregullohet për të lejuar 27 deri në 37 gradë përkulje të gjurit për të zvogëluar mbitensionin.

Zhvendosja e shpinës mund të lehtësojë disa nga dhimbjet në gju. Sidoqoftë, një ndenjëse që është shumë larg mbrapa mund të shkaktojë dhimbje në pjesën e prapme të gjurit për shkak të mbinxjerrjes. Nëse është e nevojshme, vizitoni një specialist të biçikletave për t’u siguruar që biçikleta juaj është rregulluar siç duhet.

Vendosja e këmbëve
Edhe diçka aq e thjeshtë sa vendosja e këmbës në pedale mund të ndikojë në gju ose të shkaktojë dhimbje. Më së shpeshti, çiklistët do të përjetojnë dhimbje në pjesën e brendshme të gjurit të tyre. Nëse këmbët tuaja janë shumë afër së bashku ose shumë larg, gjuri shtyhet brenda ose jashtë gjatë pedalimit, duke shkaktuar stres të panevojshëm në nyje.

Gjatë pozicionimit, drejtojeni gjurin me këmbët, në mënyrë që forca të drejtohet vertikalisht përmes këmbës së poshtme për të shmangur stresin e tepërt në gjunjë.

Rritja e kilometrazhit tuaj për më shumë se 10% çdo javë mund të dëmtojë gjunjët tuaj ose të çojë në dëmtime në pjesë të tjera të trupit tuaj gjithashtu.

Lejoni vetes kohën e rimëkëmbjes pas udhëtimeve të ashpra, dhe rrisni kilometrazhin tuaj gradualisht për të zvogëluar rrezikun e lëndimeve. Mbi të gjitha, kërkoni trajtim kur është e nevojshme dhe jepni vetes kohë për t’u çlodhur.

Trajtimi për dhimbjen e gjurit
Dr. Paolo Camos, është mjeku traumoatolog ortopedik i çiklistëve në Giro d’Italia dhe çiklistëve profesionalë UCI World Tour!!!

‍⚕️Dr. Paolo Camos është Drejtor i Njësisë së Kirurgjisë Rikonstruktive Protezike dhe Artroskopike të artikolacioneve në Institutin Klinik Villa Aprica Como – Grupi Spitalor San Donato.
Ai ka një përvojë të konsoliduar klinike dhe kirurgjike me mbi 8000 procedura kirurgjikale ortopedike të kryera.

Është ekspert në operacionin protezik të këllkut me përdorimin e mënyrës kirurgjikale anteriale minimale invazive, operacioni protezik i gjurit, operacioni artroskopik i gjurit dhe shpatullave.

Ai është lektor në konferenca kombëtare dhe ndërkombëtare.

☎️Për të rezervuar një orar me mjekun Dr. Camos kontaktoni ne numrin 0682053180 / www.salus.al

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm