img-0

15 pyetjet që duhet ti bëni mjekes gjinekologe në 3 muajt a pare te shtatezanise

img-8

Që nga momenti kur zbuluat se ishit shtatzënë, ka patur një listë të gjatë pyetjesh në mendjen tuaj! Spitali Salus është burimi më i mirë i informacionit dhe mund të përgjigjet në të gjitha pyetjet tuaja për ju në vizitën tuaj të parë prenatale!
1. A janë medikamentet që unë marr të sigurta për shtatëzaninë? Ato me recetë por edhe pa recetë?
2. A janë të dëmshme produktet kozmetike që unë përdor?
3. Çfarë ndryshimesh duhet të bëj në regjimin tim të stërvitjes?
4. Unë kam një histori familjare për një sëmundje X të trashëgueshme … a jemi ne në gjendje të testojmë nëse fetusi mund ta mbartë?
5. Sa peshë duhet të fitoj çdo javë? Sa duhet të fitoj gjatë gjithë shtatëzanisë time?
6. Çfarë konsiderohet si emergjente në një shtatëzani (dhimbjet, gjakderdhja, ethet)?
7. A ka ndonjë kufizim për marrëdhëniet seksuale gjatë shtatëzanisë?
8. Duhet ti ndryshoj zakonet e të ngrënit, cfare duhet te konsumoj?
9. A perben ambjenti I punes rrezikshmeri per shtatezanine?
10. Cilat jane shanset e deshtimit te shatezanise?
11. Kur fillojne ‘morning sickness’ ose shqetesimet e mengjesit?
12. A duhet te marr vitamina prenatale?
13. Cfare analizash duhet te bej?
14. A mund te udhetoj gjate shtatezanise?
15. Ne cilin pozicion duhet te fle?
☎️Kontakto departamentin e gjinekologjise ne Salus për të rezervuar nje vizite apo per kontrollet prenatale ne 0682053180 / www.salus.al

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm